Еxperian е партньор на международната конференция ISTA 2013

25 ноември 2013

Experian България е официален партньор на международната конференция за автоматизирано тестване Innovations in Software Тest Automation - ISTA 2013, която се проведе на 14 ноември в Sofia Event Сenter, Paradise Мall. За трета поредна година тя  отчете изключителен успех, с по-мащабна програма, разделена в четери паралелни трака, 24 лектора от България, Израел, Индия и САЩ и сериозен ръст в посещаемостта.

Конференцията събра над 530 експерти в разработването и автоматизираното тестване на софтуерни продукти и системи, ИТ мениджъри, които имаха възможността да получат практически съвети в подхода към автоматизираното тестване, както и да видят добри практики от ежедневната дейност в R&D отделите на глобални компании като Experian.

В сутрешната блок сесия на конференцията Николай Мареков, Senior QA, и Димитър Атанасов, Technical Architect в Experian България изнесоха презентация на тема ” Developing High-Performance Analytical Applications”, фокусирана върху колаборацията между development и quality assurance отдела и по-конкретно кои са важните етапи в съвместната работа на екипите по даден проект, които могат да допринесат за по-високи резултати от първоначално зададените. По време на лекцията бе представен такъв успешен колаборативен проект между отделите в Experian България по един от ключовите продукти на компанията- Model Development Studio.

На финала на Конференцията Организационният комитет на ISTA представи идеите си за развитие на конференцията през 2014. Във фокуса на събитието за следващата година попада тематично отваряне към технологиите за разработка на софтуерни продукти, както и продължаващ акцент върху колаборацията в развойните екипи.

„За нас ISTA е точното място, където можем да споделим своя опит в осигуряването на качеството на продуктите на Experian с колеги от други компании, както и да почерпим нови идеи, които впоследствие да приложим на практика.

Да се развиваме и да бъдем по-ефективни в ежедневната си работа е ключът към успеха за нас. А това може да стане само чрез прилагане на най-добрите практики и иновации в областта.”- коментира Георги Русев, QA мениджър в Experian България и член на Организационния комитет на ISTA

Конференция с мисия

Конференцията за автоматизирано тестване на софтуерни системи и продукти Innovations in Software Тest Automation - ISTA има за цел да бъде мястото, на което компании с различна степен на опит и ресурси в областта да се срещат ежегодно и обменят ефективно знания и опит. Experian България като официален партньор на ISTA и част от Организационния комитет на конференцията, е ангажирана със задачата да съдейства и подпомога развитието на Общността от QA специалисти у нас чрез споделяне на знания, ноу хау и опит.

Повече за Experian България

Experian България е основана през 2004г. В България компанията е представена с три от четирите си основни линии на бизнес: Кредитни услуги, Аналитични решения и Маркетинг услуги. В българския офис на компанията работят над 290 човека, разпределени в над 10 отдела, включително Регионална Аналитична Група, Разработка и Тестване на софтуер, Връзка с клиенти, Внедряване на решения, Продажби и Маркетинг.

Снимки от ISTA 2013 и участието на Experian вижте тук: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=582744355114492&set=a.582743111781283.1073741840.222495487806049&type=1&theater

Повече за ISTA: istabg.org