Министерството на икономиката отличи Еxperian България като Инвеститор клас А

11.02.2014

Еxperian, глобален лидер в предоставянето на информация, аналитични решения и маркетинг услуги на финансови организации и потребители, обяви, че компанията е наградена от Министерството на икономиката и енергетиката на България със Сертификат за инвестиция клас А за инвестиционния проект "Оптимизиране и развитие на бизнес процеси и високотехнологични решения".

На официална церемония в Министерството на икономиката и енергетиката заместник-министър Анна Янева връчи на Мая Миланова, Оперативен мениджър на Еxperian България Инвеститорски сертификат - клас А. Той е отличие за инвестиционния проект на Еxperian България "Оптимизиране и развитие на бизнес процеси и високотехнологични решения». Съгласно този проект компанията, в рамките на 5-годишен период (2013-2018г), ще разкрие 150 нови работни места и инвестира близо 21 милиона лева (20 981 000 лв). В тази сума се включват разходи за възнаграждения, техническо оборудване и и наем на помещения за допълнително наетите 150 служители. Плановете за разширение на част от екипите на компанията бяха обявени през септември 2013 и 40% от тези 150 служители са вече наети.

„Наградата е признание и последващ резултат от реализацията на плановете ни за инвестиране и разширяване в България - коментира Мая Миланова, Оперативен мениджър, Еxperian България -„За изминалата година увеличихме с близо 50% локалния екип в различни сфери - QA, developers, аналитици, мениджъри проекти и продължаваме да увеличаваме броя на служителите си

Плановете ни за тази година включват разширение на дейността тук и утвърждаване на българския офис като ключов център за компанията, активно привличане на добри специалисти и работа по едни от най-популярните продукти на Еxperian в световен мащаб.»

Новината идва след отличието на Еxperian България в престижната класация на Българската агенция за инвестиции (БАИ) «Инвеститор на годината», маркираща най-значимите инвестиции през изминалата година в България.

Вижте тук

Снимки от награждаването: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.620833641305563.1073741844.222495487806049&type=1