Еxperian удвоява екипа си от разработчици в България

19.09.2013

Еxperian, глобален лидер в предоставянето на информация, аналитични решения и маркетинг услуги на финансови организации и потребители, обяви плановете си за двойно увеличение на екипа си от висококвалифицирани софтуерни специалисти в България. Това ще направи българският R&D център най-голям в международната Decision Analytics дивизия на Experian. Новината съобщи Стив Лейн, Главен технически директор в Experian, по време на посещението си у нас. Наемането на талантливи софтуерни разработчици и QA специалисти  ще стане през следващите 7 месеца.

Еxperian е глобален лидер в областта на предоставянето на информация, аналитични решения и маркетинг услуги за бизнеса и финансовите институции;  приходите на групата за 2012 г са в размер на 4.7 млрд. долара. В българския развоен център на компанията се работи по водещи световни продукти като Tallyman, Hunter, MDS, Power Curve, използвани от най-големите световни банки, финансови институции, кредитни бюра и корпорации.

«Местният екип е изключително важен за компанията в световен мащаб. Талантливите български специалисти имат водеща роля в моделирането и разработването на ключови технологии и продукти на Experian, предназначени за бизнеси от различни индустрии.», коментира Стив Лейн, Главен технически директор в Experian. «Тук е позициониран и един от основните ни екипи, отговарящи за осигуряване на качеството и автоматизираното тестване на софтуер – в София се оценяват всички продукти на компанията преди появата им на пазара.»

«Търсим да назначим високо квалифицирани софтуерни инженери с утвърдени технически познания. В Experian те ще имат възможността и отговорността да работят ежедневно върху софтуер от ново поколение, който е от критично значение за бизнеса на нашите клиенти.» допълва Христо Хаджичонев, Мениджър «Разработка и развитие на софтуер”, Experian България. „Заедно с това технологично предизвикателство, компанията предлага и отлични възможности за кариерно развитие в международна среда.”

Разширението на екипа от софтуерни инженери в България е част от общата стратегия за активно развитие на местния офис. Към момента в него работят над 270 специалисти, разделени в повече от 10 различни отдела.  От софийския офис се осигурява и стратегическата поддръжка на решения, част от множество международни проекти.