Отборът от Формула 1 Williams обяви партньорство с Еxperian

21 февруари 2013

Част от голямото световно семейство на компанията е и българския й офис, в който работят над 220 служители.

Еxperian, глобален лидер в предоставянето на информация, аналитични решения и маркетинг услуги, обяви за сключването на дългосрочно партньорство с легендарния отбор от Формула 1 – Williams. Логото на компанията ще присъства върху шасито и предните крила на болида Williams-Renault FW35, както и върху пилотската каска и облекло.

Сър Франк Уилямс, основател на отбора и ръководител на екипа, коментира новината:

За нас е удоволствие да приветстваме като партньор глобална компания от ранга на Experian. Работим здраво за един силен сезон и подкрепата на Experian ще бъде от ключово значение за постигането на целите и успехите на Williams през 2013.”

Вълнуващо е да си партнираме с отбор икона в този спорт.”, добавя Кен Чаплин, Главен маркетинг вицепрезидент в Experian. „Формула 1 безспорно ни предоставя идеалната маркетингова платформа и много нови възможности в световен мащаб. Заедно с нашите повече от 17 000 служители в цял свят очакваме с нетърпение старта на сезона.

Зa Еxperian:
Еxperian е глобален лидер в предоставянето на информация, аналитични решения и инструменти на организации и потребители в цял свят. Компанията подпомага бизнеса в по-доброто управление на кредитния риск, точното таргетиране на маркетинговите предложения, минимизиране на риска от потенциални финансови  измами и ефективно автоматизиране на процеса по вземане на решения. Еxperian е в полза и на индивидуалните потребители при проверка на тяхното кредитно досие и рейтинг, както и при защитата срещу евентуална кражба на идентичност.

Experian е публично дружество, чиито акции се търгуват на Лондонската фондова борса (EXPN) и е неизменна част от индекса FTSE 100. Приходите на компанията за финансовата година, приключила на 31 март 2012 г. са в размер на 4.5 млрд. долара. Experian е базирана в Дъблин – Ирландия като разполага с оперативни централи в Нотингам (Великобритания), Калифорния (САЩ) и Сао Пауло (Бразилия). Компанията има офиси в над 44 страни и повече от  17 000 служители.

За Experian България

Experian България е основана през 2004 г. и е изцяло собственост на Experian Group. В България компанията е представена с три от четирите си основни линии на бизнес: кредитни услуги,аналитични решения и маркетинг услуги. В българския офис на компанията работят над 220 човека, разпределени в над 10 отдела, включително Регионална Аналитична Група, Разработка и Тестване на софтуер, Връзка с клиенти, Внедряване на решения, Продажби и Маркетинг.