EXPERIAN ПРЕС ЦЕНТЪР

НОВИНИ & ПРЕС ИНФОРМАЦИЯ

Experian участва във форум „Зелена седмица” в Технически Университет - София

София, 8 март 2013

От 4 до 7-ми март се проведе Зелената седмица „Green FUTURE” в Технически Университет –София. Еко-седмицата се организира за първи път от ТУ-София, съвместно със студентските организации АИЕСЕК и ЕСТИЙМ и с подкрепата на JobTiger. В рамките на четири дни се популяризираха технологии, които допринасят за опазването на околната среда и повишават качеството на живот. Идеята на форума е да се информират в детайли студентите и преподавателите от ТУ-София и съседните университети по важни въпроси като възобновяеми източници на енергия, транспорт, околна среда, като се представят различни разработки, чрез решаването на съответни казуси. Събитието включваше и творчески ателиета с еконасоченост.

Децата от Дома Св."Иван Рилски” имаха специална изложба със съдействието на Experian, на която представиха свои ръчно направени уникални изделия от рециклирана хартия и материали: балеринки от хартиени формички за мъфини, ангелчета от картонени чинийки, весели човечета от празни кутии от прясно мляко, цветя от тоалетна хартия и сладкишчета от памучета.

От 2010 Experian България подпомага финансово Дома „Св. Иван Рилски” и грижите за децата като осигурява ежеседмични обучения и занимания с психолог, логопед, учител по танци, посещения на йога и арт работилници. Освен със средства, служителите на Experian България подкрепят социалното и емоционално развитие на децата и тяхната интеграция в обществото чрез различни съвместни инициативи.

  • © Experian 2019. Всички права запазени.