EXPERIAN ПРЕС ЦЕНТЪР

НОВИНИ & ПРЕС ИНФОРМАЦИЯ

Еxperian участва в хакатона HackFMI 3.0

28 Април 2014

Темата на тазгодишния маратон по програмиране във ФМИ е благотворителността - Hack for Charity

Еxperian, глобален лидер в предоставянето на информация, аналитични решения и маркетинг услуги на финансови организации и потребители, подкрепи тридневното състезание по програмиране HackFMI 3.0, което се проведе на 25.04-27.04 във ФМИ с организатор Хак България.

Тази година състезанието е наречено Hack for Charity и се провежда под знака на благотворителността в 2 основни посоки: социална и общественополезна. Първата е свързана със събиране на средства за лечение на Филип Кънев в специализиран център за церебрална парализира в Израел. Втората, с писане на приложения, създадени с идеята за обществена полза без ограничение на сферата им на приложение.

„Подобни състезания стимулират креативното мислене и нестандартните решения в кратки срокове, което е съществена част от работата на един програмист и от самия процес на писането на код” – каза Тодор Кисов, Senior Technical Architect в Еxperian и ментор на един от отборите – участници в хакатона.

„Еxperian е компания, която традиционно подкрепя младите специалисти и развитието на професионалния талант като цяло. Приветстваме провеждането на подобни събития, които стимулират креативността в реална обстановка и култивират професионална мотивация и социалноотговорна нагласа” – коментира Христо Хаджичонев, Software Development Manager, Еxperian.

Победител в тазгодишния хакатон стана отбор Oсем. Tе разработиха мобилно приложение за дарителски SMS. Повече научете на: http://hackfmi.com/about-hackfmi/

  • © Experian 2019. Всички права запазени.
[an error occurred while processing this directive]