Проект на Experian е сред най-добрите ИТ проекти за 2012

София, 11 март 2013

Проектът на Experian за имплементиране на системата Hunter в УниKредит Булбанк е класиран в Топ 3 сред 17 номинации в престижния конкурс "ИТ проект на годината" за 2012 . Конкурсът се организира за осми път от вестник Computerworld и банка ДСК.

„Благодарности към журито, което оцени ефекта от внедряването на Hunter в Булбанк, както и на колегите от Булбанк, без чиято помощ този проект нямаше да бъде успешен", коментира Иван Балинов, Мениджър Проекти в Experian, по време на Церемонията по награждаването на 20 февруари в хотел Шератон.

Мащабният IT проект е реализиран за финансовата група УниKредит в България, Унгария, Румъния, Австрия и Русия. Иновативното ИТ решение за идентифициране и минимизиране на риска в процеса на кредитиране вече се е наложило в световен мащаб, но на българския кредитно-финансов пазар за пръв път намира място чрез проекта за УниКредит Булбанк. Hunter бе реализиран като допълнително звено в кредитния процес, без обаче това да оказва въздействие върху функционалността на цялостния модел за кредитиране. Работата на продукта намалява до минимум загубите, свързани с финансови измами, а чрез автоматизиране на рутинните дейности, изискващи бърза обработка на информацията, се подобрява ефективността на кредитния процес, осъществяван от организацията.

Конкурсът ”IT ПРОЕКТ НА ГОДИНАТА 2012” се провежда за осма поредна година и целите на инициативата са да се откроят най-значимите ИТ проекти през текущата година, да се популяризира опита в изграждането на информационни решения, натрупан в българските организации и да се предостави информация за мащабите на използване на ИТ у нас; за ролята на технологиите в българските компании, предприятия и институции.

Проектът на Experian за имплементиране на системата Hunter в УниKредит Булбанк беше номиниран през декември 2012: http://computerworld.bg/42212_hunter_podobryava_vazmozhnostite_na_unikredit_bulbank_za_zasichane_na_izmami