EXPERIAN ПРЕС ЦЕНТЪР

НОВИНИ & ПРЕС ИНФОРМАЦИЯ

Проект на Experian е номиниран за "IT ПРОЕКТ НА ГОДИНАТА" за 2012

София, 17 декември 2012

Проектът на Experian за имплементиране на системата Hunter в УниKредит Булбанк е класиран в престижния конкура за най-значимите ИТ проекти през годината: "IT ПРОЕКТ НА ГОДИНАТА 2012” , организиран от вестник Computerworld.

Мащабният IT проект е реализиран за финансовата група УниKредит в България, Унгария, Румъния, Австрия и Русия. Иновативното ИТ решение, базирано на специализираната информационна система Hunter, идентифицира и минимизира риска за банковите и финансови организации, свързан с потенциални измами при кандидатстване за кредитни продукти.

Конкурсът ”IT ПРОЕКТ НА ГОДИНАТА 2012” се провежда осма поредна година и целите на инициативата са: да се откроят най-значимите ИТ проекти през текущата година, да се популяризира опита в изграждането на информационни решения, натрупан в българските организаци и да се предостави информация за мащабите на използване на ИТ у нас и за ролята на технологиите в българските компании, предприятия и институции.

Категориите, в които се състезават проектите, са:

  • Национални проекти в държавни организации и ведомства;
  • Национални проекти в корпоративния сектор (в големи промишлени предприятия, финансови институции и др.)

Победителите ще бъдат обявени през март 2013.

Номинацията на проекта на Experian: http://computerworld.bg/42212_hunter_podobryava_vazmozhnostite_na_unikredit_bulbank_za_zasichane_na_izmami

  • © Experian 2019. Всички права запазени.