Experian България е партньор на проекта на сдружение Азбукари „Стая за усмивки”

20.03.2014

В столичната Педиатричната клиника на Втора многопрофилна болница за активно лечение ще отвори врати специално оборудвана детска „Стая за усмивки” с подкрепата на Еxperian България, която финансира изцяло проекта. Очаква се той да бъде завършен до средата на  2014 година.

Идеята на Азбукарите и Еxperian България е малките пациенти да прекарват в приятна среда престоя си в болницата и по-лесно ще преодоляват страховете преди преглед или манипулация. Увлекателно в „Стаята за усмивки” ще е изобилието от занимания, които ще развиват въображението на децата: някои ще се наслаждават на герои от любими приказки чрез система за домашно кино, други ще могат да рисуват. Обстановката ще напомня домашен комфорт и топлина, за да успокои и предразположи малките пациенти.

Като социално отговорна компания и част от това общество Еxperian България има дългосрочен ангажимент към проблемите му и тяхното разрешаване, коментира Мая Миланова, Оперативен мениджър на Еxperian България във връзка със старта на проекта на „Сдружение Азбукари“  – „За нас е важно да оказваме помощ, както финансова, така и морална, затова и нашите служители активно подкрепят тази благородна кауза»."

С подкрепата на Еxperian България и служителите й, които активно работят за неговата реализация, началото на един полезен за децата проект е поставен и първата „стая за усмивки” скоро ще отвори врати.