Ние се отнасяме отговорно към защита на вашите лични. Тази Декларация за поверителност обяснява каква лична информация събираме за вас, когато използвате бизнес страниците на нашия уебсайт и как я използваме.

Препоръчваме ви да прочетете внимателно тази декларация. За да бъде по-лесно, сме я разделили на малки и някои по-дълги раздели.

Тази Политика за поверителност на лични данни описва как се използват данните Ви от този уебсайт. Освен това обработваме лични данни в нашето поделение за бизнес анализи (Business Analytics Business Line).

Важно е да прочетететази информация във връзка с  поверителностна вашите данни, както всяко друго известие за поверителност или известие за безпристрастност на обработката, което можем да изпратим при конкретни случаи, когато събираме или обработваме лични данни за Вас, за да сте напълно наясно как и защо използваме Вашите данни , Тази политика за поверителността на личните данни допълва другите известия във връзка с това и не е предназначена да ги замени.

ВРЪЗКИ НА ТРЕТИ СТРАНИ
 
Този сайт включва връзки към сайтове, приставки и приложения на трети страни. Кликването върху тези връзки или активирането на тези връзки може да позволи на трети страни да събират или споделят данни за вас. Ние не контролираме тези сайтове на трети страни и не носим отговорност за техните декларации за поверителност. Когато напускате нашия сайт, Ви препоръчваме да прочетете съобщението за поверителност на всеки уебсайт, който посещавате.

Кой е Experian и как можете да се свържете с нас?

Когато се позоваваме на „Experian“ в тази декларация за поверителност, имаме предвид EКСПИРИЪН БЪЛГАРИЯ ЕАД.

Experian е част от група дружества, чиято компания майка е листвана на Лондонската фондова борса (EXPN) като Experian plc. Групата дружества на Experian е с корпоративен централен офис в Дъблин, Ирландия и оперативни централни офиси в Коста Меса, Калифорния и Нотингам, Великобритания. Можете да научите повече за групата Experian на нашия уебсайт на www.experianplc.com.

Experian отговаря за обработката на личната информация, която ни предоставяте на уебсайта www.experian.bg и е регистрирана от Комисията за защита на личните данни в България.

В случай че Политиката за поверителност на личните данни, можете да се свържете с нас на адрес emeagdpr@experian.com.

Каква информация събираме

Ще трябва да Ви помолим да ни предоставите определена лична информация, за да Ви предоставим най-доброто възможно преживяване, когато имате връзка с нас (чрез нашите уебсайтове или по друг начин) и когато използвате нашите продукти и услуги.

Ние или трети страни свързани с нас също така събираме и друга информация за Вас и устройствата, които използвате за достъп до нашия уебсайт. Правим това, като използваме технологии като т.нар. „бисквитки“. Вижте също и Политика относно бисквитките.

Информация ЗА ВРЪЗКА

Когато изпратите запитване за услугите на Experian от този сайт, ще Ви помолим да предоставите информация за контакт с вас. Информацията за контакт с вас може да включва някои от посочените по-долу или всички от следните: Пълно име, наименование на фирмата, служебен телефонен номер, номер на личен мобилен телефон и фирмен имейл адрес.

Ние ще пазим тази информация само докато е необходимо да предоставим искания от вас продукт или услуга. По отношение на информацията за контакт, която предоставяте, ще запазим вашите данни за 15 месеца след последния Ви контакт с нас.

Също така ще съберем вашите маркетингови предпочитания, за да знаем дали искате да получавате информация от нас за маркетингови цели и ако да, по кои канали. Ако се откажете от нашите B2B маркетингови комуникации, ще запазим вашите предпочитания, за да сте сигурни, че в бъдеще няма да получавате B2B маркетингови съобщения.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА УСТРОЙСТВОТО

Също така автоматично събираме определени данни от посещението ви в нашия уебсайт. Това може да включва (но не само) някои или всички посочените данни по-долу: Как се свързвате с интернет (включително IP адрес), как използвате нашия сайт, разделителна способност на екрана, данни от браузъра, съхранявани на вашето устройство (например „бисквитки“ вижте и нашата Политика относно бисквитките), информация за софтуера на устройството, интернет браузър и данни за местоположението (град, регион на IP адреса, който сте използвали при достъпа до нашите услуги).

ДРУГО

Също така събираме допълнителна информация, когато се регистрирате за участие в събитие на Experian. Това може да включва изисквания за храненето, за достъпността и настаняването, а при някои обстоятелства и контакт при спешни случаи. Ние събираме само минималната информация, която ни е необходима, за да организираме събитието и да отговорим на вашите нужди по време на събитието.

Тази информация ще бъде споделена от Experian с трети страни, които ангажираме да ни съдействат при организирането и провеждането на събитието, като например хотели, за да резервираме Вашето настаняване. Когато го правим, ще предприемем стъпки, включително чрез сключване на подходящите договорни споразумения, за да гарантираме, че всички такива лица поддържат личните ви данни поверителни и защитени. Вашите лични данни ще бъдат запазени само толкова дълго, колкото е необходимо за провеждане на събитието.

Обобщени данни:

Също така събираме, използваме и споделяме обобщени данни, като например статистически или демографски данни за всякакви цели. Обобщените данни могат да бъдат извлечени от вашите лични данни, но по закон не се считат за лични данни, тъй като тези не разкриват пряко или непряко вашата идентичност. Например може да обобщим данните Ви за използване, за да изчислим процента на потребителите, които имат достъп до определена функция на сайта. Въпреки това, ако комбинираме или свързваме обобщени данни с личните ви данни, така че те да ви идентифицират пряко или косвено, ние разглеждаме комбинираните данни като лични данни, които ще бъдат използвани в съответствие с настоящата политика за поверителност на личните данни.

Как използваме Вашата информация

Ние използваме Вашата лична информация по много начини, за да направим нашите продукти и услуги възможно най-ефективни.

Кликнете по-долу, за да видите за какво ще използваме Вашите лични данни:


За да можете да получите достъп до нашия уебсайт, използвайте съответната негова функция, за да попитате за нашите услуги. Ще предадем запитването Ви на съответния екип по продажбите, отговорен за услугата, която ви интересува, и те ще се свържат с вас.

Осигуряване и подобряване на обслужването на клиентите
Ще използваме вашата информация, за да можем да предоставим и подобрим клиентското обслужване, която ви предоставяме (напр. когато имате въпроси или забравите информацията за достъп)

За целите на вътрешното обучение
Ще използваме вашата информация, за да се уверим, че нашият екип притежава необходимите познания и опит, за да осигурим възможно най-доброто Ви преживяване при взаимодействие с нас

За отчетни и аналитични цели
Ще използваме вашата информация за отчетни и аналитични цели (напр. колко от нашите клиенти са на север или на юг от страната), за да можем да подобрим нашите продукти и услуги и да предоставим подходящи нива на поддръжка за нашите клиенти

За маркетинг и проучване на пазара
Ако ни дадете съгласието си да се свържем с Вас, ще използваме информацията, която сте подали чрез нашия уебсайт, за маркетинг и проучване на пазара, ако смятаме, че един от нашите продукти, услуги или оферти е от значение за вас. Можем да се свържем с вас по имейл, SMS, по телефона или по пощата. Ако договорът ви с Experian е изтекъл, може да се свържем с вас, за да предложим същата или различна услуга или продукт. Всяко съобщение, което ви изпращаме във връзка с това, ще включва опцията да се откажете от получаване на съобщения в бъдеще.
Всички наши маркетингови съобщения ще включват опцията да се откажете отполучаване на бъдещи наши съобщения.

Experian може да избира конкретни клиенти и да ги кани да участват в проучване на пазара. Ако приемете тази покана, ще използваме отзивите, които ни давате, за да подобрим нашите продукти и услуги. Поканата ще включва опцията да не участвате в бъдещи проучвания.

За да поддържаме записите си и за други административни цели
Ще използваме вашата информация, за да гарантираме, че поддържаме изчерпателни и актуални записи за начините, по които обработваме Вашата лична информация и други оперативни дейности и за целта ще използваме информацията, която предоставяте, за водене на отчетност, актуализации и общи административни цели.

Планиране и организиране на събития
Ще използваме предоставените от Вас лични данни, за да ни помогнат да организираме събитията, които провеждаме, да се уверим, че събитието протича гладко и да гарантираме, че имате най-доброто възможно преживяване, когато присъствате.


За жалби и разрешаване на спорове
Макар и да полагаме усилия и се стараем да сме сигурни, че сте доволни от предоставяната от нас услуга и да няма причина да подадете оплакване, ако все пак получим жалба от вас, ще използваме информацията, която имаме за вас, за да ни помогне за разрешаване на създалата се ситуация.

За спазване на законови изисквания
Както при всеки друг бизнес, от нас се изисква да спазваме множество закони и разпоредби. Когато е необходимо, ще използваме информацията Ви до степента, необходима, за да можем да спазим тези изисквания

Допълнителна използване на вашата лична информация, което не е описано в тази Политика за поверителност на личните данни

Ако използваме вашата лична информация за цели, които не са изложени в тази Политика за поверителност на личните данни, обещаваме преди това да Ви уведомим точно за какво ще я използваме

Какви са правните основания за обработка на лична информация чрез този уебсайт?

Съгласие
Откъде събираме друга информация от Вас, например когато използваме „бисквитки”“, за да събираме информация за устройството, което използвате за достъп до нашия уебсайт, или в случай че понякога трети страни я събират от наше име. Ще бъдете помолени да приемете това, преди да използвате нашия уебсайт. Ако решите да не дадете съгласието си или по-късно да оттеглите съгласието си, това може да засегне способността ни да Ви предоставяме исканите от Вас услуги. Също така може да разчитаме на даденото от Вас съгласие за използването на Вашата лична информация, за да се свържем с Вас за маркетингови цели.

Законни интереси
В България можем да използваме и лична информация, ако законните ни интереси имат преимущество пред интересите или основните права и свободи на субекта на данни. Законът нарича това условие за „законни интереси“ за обработка. Например:

• Съдействие за предотвратяване и разкриване на престъпления като измами и изпиране на пари. Измамите и изпирането на пари струват на Българската икономика множество милиарди лева всяка година. Тази цена в крайна сметка се предава на обществеността под формата на по-високи цени. Като помагаме да се избегнат измами като кражба на самоличност, ние помагаме да се спре това.

Спазване на законови и регулаторни изисквания.
Трябва да спазваме различни законови и регулаторни изисквания. Освен това предоставяните от нас услуги помагат на други организации да спазват техните законови и регулаторни задължения. Например Experian е регламентиран от Комисията за финансов надзор.

Кликнете по-долу, за да разберете повече на кои от горепосочените правни основания се позоваваме при обработката на информацията Ви:

За да можете да използвате нашия уеб сайт, да използвате неговата функционалност и да получавате отговори на своите запитвания, ние разчитаме на правното основание на законен интерес. Тези лични данни се съхраняват, за да можем да отговорим на Вашето искане за осъществяване на контакт, запитване, искане за допълнителна информация или заявка за присъствие на събитие на Experian.

За да осигурим и подобрим обслужването на клиентите ни, ние разчитаме на правното основание за легитимен интерес, за да гарантираме, че получавате високо ниво на клиентско обслужване.

За целите на вътрешното обучение разчитаме на правното основание за легитимен интерес, за да гарантираме, че получавате високо ниво на обслужване на клиентите.

За отчетни и аналитични цели разчитаме на правното основание на легитимния интерес. Това ще ни позволи да подобрим нашите продукти и услуги и да предоставим подходящо ниво на поддръжка за нашите клиенти.

За маркетинговите комуникации на Experian B2B разчитаме на правното основание за съгласие, дадено в момента, в който се свържете с нас. Ако вече имаме съществуващи бизнес отношения с вас, можем да се свържем с вас относно правното основание на законните интереси. Можете да се откажете от получаването на тези B2B маркетингови съобщения по всяко време на адрес http://go.experian.com/EMEA-CEN-Preferences


За пазарни проучвания разчитаме на правното основание за съгласие, дадено в момента, в който се свържете с нас. Всяка покана за споделяне на отзивите Ви ще включва опцията да не участвате в бъдещи проучвания.

За да поддържаме нашите записи и други административни цели, разчитаме на правното основание на законния интерес. Подобно на всеки бизнес, трябва да гарантираме, че поддържаме изчерпателни и актуални записи за начините, по които обработваме вашата лична информация и други оперативни дейности и затова ще използваме информацията, която предоставяте за водене на записи, актуализации и общи административни цели.

За да планираме и провеждане събития на Experian, ние разчитаме на правното основание за правен интерес. В наш правен интерес е да гарантираме, че събитието е добре управлявано и че имате добро преживяване, когато посещавате провеждано от нас събитие.


При жалби и разрешаване на спорове разчитаме на правното основание на законния интерес. Въпреки че ще направим всичко възможно да сте доволни от предоставената от нас услуга, без да се налага подаването на жалби и оплаквания, ако подадете жалба, ще използваме информацията, която имаме за Вас, за да разрешим спора и доведем докрай случая.

За да спазим закона, ние разчитаме на правното основание „Обработването е необходимо за спазването на правно задължение“

С кого споделяме Вашата лична информация

Споделяме вашите лични данни само с тези лица, които трябва да боравят с тях, за да предоставим продуктите и услугите на Experian, за които сте се регистрирали. Също така ги споделяме с дружества от групата Experian, които управляват някои части на услугите за нас; с доставчици, които ни предоставят услуги, които изискват достъп до Вашата лична информация; както и с риселъри, дистрибутори и агенти, участващи в предоставянето на нашите услуги, когато това е необходимо за тях.

Кликнете по-долу, за да научите повече за това с кого и защо споделяме информацията Ви с други хора.

  1. Дружества от Групата
    Като член на групата от дружества на Experian можем да се възползваме от наличнита ни голяма ИТ инфраструктура и опит. Това означава, че личните данни, които ни предоставяте, могат да бъдат достъпни за фирмите от нашата група за поддръжка и административни цели.
  2. Доставчици
    Ние използваме редица доставчици на услуги в помощ на нашия бизнес и тези доставчици на услуги могат да имат достъп до нашите системи, за да предоставят услуги за нас и/или за Вас от наше име.
  3. Публични органи, правоприлагащи органи и регулатори
    Полицията и други правозащитни органи, както и публични органи, като местни и централни органи, могат понякога да изискват лична информация. Това може да бъде с цел предотвратяване или разкриване на престъпления, залавяне или преследване на нарушители, събиране на данъци, проучване във връзка на жалби или оценка на това доколко добреработи даден сектори.
  4. Физически лица
    Можете да получите копие от информацията, която държим за вас. За допълнителна информация как да направите това вижте раздела Вашите права за това как използваме вашата лична информация.

Къде по света изпращаме информация?

Experian се намира в България, данните от уебсайта ни се съхраняват на корпоративни сървъри. Освен това работим във и извън Европейското икономическо пространство, така че можем да получим достъп до вашата лична информация и да я прехвърлим и на тези места. Но това не е повод за притеснение, тъй като всяка лична информация, до която имаме достъп или която се прехвърля на тези места, е защитена от европейските стандарти за защита на данните.

Кликнете по-долу, за да научите повече за това къде изпращаме информацията Ви и как е защитена тя.


Макар и страните в Европейското икономическо пространство да осигуряват строги закони за защита на данните, съществуват части от света, които вероятно не са толкова пунктуални и не осигуряват същото качество на правната защита, когато става дума за вашата лична информация.

За да сме сигурни, че съхраняваме Вашата лична информация по надежден начин, ние прилагаме стриктни предпазни мерки при прехвърлянето ѝ в чужбина. Например:

  1. Изпращането на личната Ви информация на държави, одобрени от Европейската комисия, имащи закони които осигуряват висока защита на данните, като например Швейцария, Канада и остров Ман
  2. Въвеждане на одобрен от Европейската комисия договор с получателя на Вашата лична информация, който осигурява подходящо ниво на защита, или
  3. Изпращане на личната Ви информация на организация членка, одобрена от Европейската комисия, като осигуряваща подходящо ниво на защита на данните. Например наличната в САЩ Схема за защита на поверителността на личните данни.
    Искате да научите повече за гаранциите, които използваме за защита на Вашата лична информация в чужбина? Не се колебайте да се свържете с нас на адрес: emeagdpr@experian.com

Вашите права за това как използваме вашата лична информация

Ако правото ни да обработваме или споделяме вашата лична информация се основава на факта, че сте ни предоставили съгласие, имате право да оттеглите това съгласие по всяко време.

Можете също така да поискате достъп до личната информация, която съхраняваме за Вас, и да поискате да коригираме грешки, да ограничим или да спрем обработката на данните или да ги изтрием. Трябва отбележим, че има някои случаи, в които ако ни помолите да коригираме, изтрием или прекратим обработването на данните Ви, не винаги ще бъдем задължени да го направим. Ако случаят е такъв, ще обясним защо. За да поискате копие от личната информация, която съхраняваме за Вас, моля, следвайте тази връзка: emeagdpr@experian.com

При определени обстоятелства (например, когато предоставяте данните си заедно със съгласието да я обработваме), можете да изискате да Ви предоставим информацията, която съхраняваме за Вас, на вас или на трета страна в подходящ формат. Това важи само ако я обработваме с автоматизирани средства. Ако искате повече информация за това, уведомете ни, като се свържете с нас на адрес emeagdpr@experian.com


Може да се наложи да поискаме от вас конкретна информация, която да ни помогне да потвърдим самоличността Ви и да гарантираме Вашето право на достъп до Вашите лични данни (или за да упражните някое от другите си права). Това е мярка за сигурност, която гарантира, че личните данни не се разкриват на никое лице, което няма право да ги получи. Също така може да се свържем с Вас, за да Ви поискаме допълнителна информация във връзка с Вашето искане с цел ускоряване на отговора.

Проблеми с това как боравим с Вашата информация или права

Ще се постараем да осигурим най-доброто ниво на обслужване на клиентите, но ако смятате, че не изпълняваме този ангажимент, моля, уведомете ни, като се свържете с нас на адрес emeagdpr@experian.com

Освен това имате право да се свържете с Комисията за защита на личните данни , надзорния орган, който регламентира обработката на лична информация в България. Можете да се свържете с тях чрез:

  1. Отидете на техния уебсайта на адрес http://www.cpdp.bg/ 
  2. Телефон: 359 2 915 35 80
  3. Писмени жалби и запитвания на адрес: бул. Проф. Цветан Лазаров № 2 гр. София 1592

Как запазваме сигурността на вашата лична информация

Онлайн поверителността и сигурността са най-важният аспект на всяко клиентско обслужване, а ние приемаме това изключително сериозно. Използваме най-различни технологии и процедури, за да защитим Вашата лична информация от неоторизиран достъп, унищожаване, използване или разкриване.

Въведохме различни предпазни мерки, за да гарантираме, че лицата, с чиято лична информация,боравим, не са подложени на ненужна увреда от дейностите, за които използваме личните им данни. Това включва предоставянето на информация на физическите лица, за да разберат как личните им данни ще бъдат използвани от Experian, при което се обясняват правата им за получаване на информацията, която съхраняваме, както и правата им да я коригираме или ограничим, а също и информация за това как лицата могат да подадат оплакване.

Ние ограничаваме достъпа до Вашите лични данни само до служители и трети страни, които трябва да знаят тази информация, за да Ви предоставят продукти или услуги. Ние поддържаме физически, електронни и процедурни гаранции за защита на Вашите лични данни.

Колко време пазим Вашите лични данни

Ще пазим Вашите лични данни за сроковете, посочени в раздел „Каква информация събираме“ по-горе, а където не сме посочили конкретен период, ще я задържим само за толкова, за колкото имаме нужда от нея. Освен това можем да я задържим, за да спазим нашите правни задължения, да разрешаваме някакви спорове и да упражняваме правата си. Тези причини могат да варират за различните видове информация и зависят от продуктите или услугите, за които сте се регистрирали, така че времето, за което пазим личната Ви информация, може да варира.

Кликнете по-долу, за да видите повече подробности за логиката зад това колко време съхраняваме информацията Ви.


Информация за контакт
Информация за контакти, като например имена и адреси, се съхраняват, докато има необходимост да ги имаме. Ще запазим вашите данни в продължение на 12 месеца след последния Ви контакт към нас. Ако се откажете от нашите B2B маркетингови комуникации, ще запазим вашите предпочитания, за да сте сигурни, че в бъдеще няма да получавате B2B маркетингови съобщения.

Информация за устройството
Информацията за устройството, като например начина, по който се свързвате с интернет и резолюцията на екрана, се запазва, докато има необходимост да се поддържа.

Друго
Освен това събираме допълнителна информация, когато се регистрирате за събитие на Experian. Тези данни ще бъдат запазени само толкова дълго, колкото е необходимо за администриране на събитието.

Във всички тези случаи необходимостта да използваме Вашата лична информация ще бъде преразглеждана редовно и информацията, която вече не се изисква за каквито и да е цели, ще бъде изтрита/унищожена по сигурен начин.

Промени в тази Политика за поверителност

Можем да актуализираме тази Политика за поверителност на лични данни по всяко време и трябва редовно да я проверявате за актуализации. Ние няма да Ви предупредим за всяка малка промяна, но ако има наистина важни промени в настоящата политика или в начина на използване на Вашата информация, ще Ви информираме и ако е необходимо, ще поискаме Вашето съгласие.

Последната актуализация на тази версия е през май 2018 г.

 



Sample Title*$*Sample Description*$*/site-images/EXPERIAN_2CLR_noSM-Web.jpg*$*en_US