Корпоративна Социална Отговорност

Hашите последни инициативи

Прочетете повече за нашите най-нови инициативи тук.

Доклад - КСО 2012

Hашите последни инициативи

Коледa в Experian

15.12.2012
С много празнично настроение на 15 декември Experian, заедно с деца от Дом „Петко Р. Славейков” и доброволци от фондация „Дечица” организира коледна Работилничка. Над 40  служители на Experian, изработиха с много ентусиазъм оригами и коледни картички. Материалите бяха любезно предоставени от фондация „Дечица”, а  всеки служител на Experian можеше да закупи оригинален подарък за своите близки - красиви хартиени лампи, оригами или коледни картички, създадени в работилничката.

Освен това на Базара се предлагаха и картички безвъзмездно дарени от децата 4б клас, II СОУ от „Акад. Емилиян Станев” с класен ръководител г-жа Рени Томанова.

Всички събрани средства (над 350 лв.) ще бъдат даренина  дом за деца, лишени от родителски грижи„Св. Иван Рилски”. Инициативата е част от дългосрочния ангажимент на компанията към децата от дома.

Вижте снимки от Коледата в Experian: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.438721419516787.114949.222495487806049&type=1

Experian организира мобилен събирателен пункт за опасни отпадъци

15.12.2012
На 15 декември компанията организира мобилен пункт за приемане на опасни отпадъци, където служителите на Experian и всички желаещи от околните сгради можеха да предадат опасните си отпадъци бързо и без усложения.

Близо 25 кг. опасни отпадъци бяха събрани  за последващо безопасно и безвредно за околната среда третиране: живачни термометри, луминесцентни лампи, енергоспестяващи крушки, лекарства с изтекъл срок на годност, мастила, лепила; разтворител, терпентин, домакински препарати и химикали, батерии и акумулатори.

Инициативата се организира от Комитета по корпоративна социална отговорност със съдействието на специализирана фирма Балбок.

WWF проведе еко обучение в Experian

14.12.2012
На 14 декември, екип на световната организация WWF проведе еко обучение, на което сподели  практични идеи как да бъдем по- екологични в ежедневието си и как да мислим за природата, която ни заобикаля. На информационния “ПАНДА” щанд бяха разположени материали и брошури на различни еко-теми, прожектираха се клипове от кампании на WWF в България. Всеки желаещ имаше възможност да закупи сувенири на WWF като по този начин подпомага проектите на WWF в България : измежду които са „Защита на вековните гори”, „Осиновете български застрашен вид” и др. Инициативата се организира от Комитета по корпоративна социална отговорност със съдействието на WWF.

Доброволци от Experian изграждаха мост в планината Витоша

29.09.2012
В последната събота на септември доброволци от Experian се включиха в инициатива на Kомитета по корпоративна социална отговорност за облагородяване на местност във Витоша и изграждане на дървен мост. Над 70 човека от Credit Services, Global Product Development и други отдели в компанията поставиха 50м дървена платформа и завършиха изграждането на моста близо до областта Кумата.

Това е поредната иницитива на Комитета в националния парк Витоша, към който хората от компанията имат дългосрочен ангажимент. Преди няколко години доброволци изграждаха мостче в местността Конярника и участваха в кампания по залесяване. Екипите на Experian България периодично допринасят и за създаване на по-добри условия за туризъм във Витоша - помагат в маркирането на туристически пътеки и зони в планината.

Снимки вижте тук: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.421823067873289.111462.222495487806049&type=3

Събитието се проведе по инициатива на Комитетът по корпоративна социална отговорност (CSR Committee) към Experian. Комитетът организира различни доброволнически начинания в сферата на социалните и общественополезни дейности, опазването на околната среда и благотворителността, в които всеки желаещ може да се включи или предложи.

 

  • © Experian 2019. Всички права запазени.